Aquariumvereniging De Siervis

Maassluis

 

 

Activiteitenagenda van

Aquariumvereniging De Siervis Maassluis

 

Het gebouw van de vereniging is elke maandagavond geopend vanaf 20.00 uur en de koffie en thee staan voor u klaar. U kunt in ons clubgebouw terecht voor informatie, een praatje, een oplossing van uw probleem of een visje. Tevens zijn wij voorzien van een rijk assortiment aan planten en hebben we een zeer uitgebreide bibliotheek. Ook beschikt de vereniging over een uitgebreide ledenservice.

  • Iedere maandagavond inloopavond
  • maandagavond 2 april         Gesloten i.v.m. tweede paasdag
  • maandagavond 9 april         Lezing Aquascaping door Adrie van Holstein

Aquascaping is een steeds groter wordende trend onder aquariumhobbyisten. Er worden over de hele wereld wedstrijden gehouden wie de mooiste scaping heeft. De resultaten zijn dan ook vaak werkelijk verbluffend.

 

Aquascaping is de kunst van het creëren van een onderwatertuin in uw aquarium. Men gebruikt hier allerhande natuurlijke materialen voor, zoals steen, (kien)hout, planten, mossen en grind. De kunst is om de stukken op zo’n manier te plaatsen dat het eindresultaat toont als een geheel. U haalt hiermee een stukje natuur de huiskamer binnen. Vissen en omgeving zijn uitstekend op elkaar aangepast, al kiezen sommige aquascaping hobbyisten er voor om zelfs helemaal geen vissen in hun aquarium te houden.
  Stijlen

Er zijn verschillende stijlen ontstaan binnen de aquascaping hobby. Een paar voorbeelden:

  • De Hollandse stijl kenmerkt zich door vooral veel planten in verschillende kleuren. Vaak zijn er ook terrassen aanwezig. Al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw waren er Nederlanders die zich bezig hielden met aquascaping. Met huidige technieken als thermostaten, CO2 installaties, filters en pompen is het voor de huidige hobbyisten waarschijnlijk wel iets eenvoudiger dan voor de pioniers uit de vorige eeuw.
  • Japanse stijl of Amano-stijl lijkt op Japanse tuinontwerpen. Er zijn volop hardscapes, stenen, hout en grind aanwezig. Veelal wordt uitgegaan van de gulden snede. Balans en harmonie zijn kernwoorden.
  • Natuurstijl is het imiteren van een bepaald natuurlandschap met zijn kenmerken. Een bos, met takjes als stammen, en mos als het boomgroen. Een woestijnlandschap, een mangrove, een kustlijn, bedenk het maar. U neemt een foto van uw favoriete vakantieplekje en probeert dat thuis in miniatuur in uw aquarium na te bootsen.Bron: rifwachter.nl
  • zaterdag 21 april        Rommelmarkt: geopend van 10.00 tot 15.00

Tip: Houd deze agenda regelmatig in de gaten voor aanvullingen en eventuele wijzigingen

Bezoek onze vereniging